Gravitino (gravitino)


Sembol
Antipartikül
kendisi
Bileşimi
elementer partikül
Statistik
fermiyonik
Statü
varsayımsal
Spin
3/2
Etkileşim
gravitasyon
Elektrik yükü
e

Genel görelilik ve süpersimetriyi birleştiren süper yerçekimi teorilerinde gravitino (G͂), varsayılmış gravitonun ayar fermion süpersimetrik eşidir; varsayımsal, antipartikülü kendisi olan sıfır elektrik yüklü elemeter bir partiküldür. Karanlık madde için bir aday olarak önerilmiştir.

Gravitino, 3⁄2 spinli bir fermiyondur ve bu nedenle Rarita-Schwinger eşitliğine uyar. Gravitino alanı geleneksel olarak ψμα şeklinde yazılır ve μ = 0,1,2,3 (dört vektör indeks) ve α = 1,2 (spin indeks)’dir. μ = 0 için, bir tanesi negatif kural modeline uyar çünkü spinin her bir kütlesiz partikülü 1 ya da 1'den fazladır.

Ayar simetri, yerel bir süpersimetri çeşididir ve süpergravite teorisi ile sonuçlanır. Bu nedenle gravitino, fotonun elektromagnetik etkileşimleri bağdaştırması gibi, süper kütle çekimsel etkileşimleri bağdaştıran bir fermiyondur ve büyük ihtimalle kütle çekimine de aracılık etmektedir. Süpersimetri, süper kütle çekimi teorisine parçalanacağı zaman, süpersimetrinin kırıldığı bir skala tarafından karar verilen bir kütleye gereksinim duyar. Bu kütle süpersimetri kırılmasının çeşitli modellerine göre büyük değişiklikler gösterebilir. Fakat eğer süpersimetri, Standart Model Hiyerarşi problemini çözerse, gravitino 1 TeV/c2 den daha ağır olamaz.

Gravitinonun ikili bozunumu (gravitino, W ve Z bozonlarından daha ağırsa)


Gravitinonun üçlü bozunumu


https://en.wikipedia.org/wiki/Gravitino

14 Mart 2020


GERİ (partikül fiziği)
GERİ (temel partiküller)
GERİ (temel kuramsal partiküller)
GERİ (süpereşler)